Matrix RadyolojiYorumlarBize UlaşınDoktor GirişiDoktor Girişi
Menü

Tüm Vücut MR

Tüm Vücut MR, kanser riski ve endişesi taşıyan sağlıklı kişilerin başvurabileceği, radyasyonsuz ve yan etkisi olmayan bir tarama yöntemidir.

Tüm Vücut MR

Tüm Vücut MR Nedir?

Tüm Vücut MR, kanser riski ve endişesi taşıyan sağlıklı kişilerin başvurabileceği, radyasyonsuz ve yan etkisi olmayan bir tarama yöntemidir. Hızlı ve yüksek çözünürlüklü görüntüleme yapabilen MR cihazları ve yazılım programları ile tüm vücut 50-55 dakikada içinde görüntülenebilir.

Normal MR çekimlerinde vücudun yalnız bir bölümü taranabilirken, tüm vücut MR incelemesinde, tüm vücut beyinden ayağa kadar tek seansta taranmakta ve görüntülenmektedir. Baş-boyundan başlayarak tüm vücut alanları ayrı ayrı görüntülendikten sonra bilgisayar programlarıyla birleştirilerek tüm vücut MR tek parça halinde incelenir. İnceleme sırasında normal olmayan bulgu saptandığında, o alana ve patolojiye yönelik özel görüntüleme yapılabilir.

Bu yöntem, beyin ve boyun dahil olmak üzere birçok organdaki tümörlerin erken dönemde teşhisinde önemli rol oynar ancak anevrizma denen beyin damarlarındaki balonlaşmanın yüksek kanama riski ve sıklığı nedeni ile talep eden hastalarda, 5 dakika süreli program ile kontrast madde vermeden Kranial MR Anjiyografi incelemesi yapılıyor.

Tüm Vücut MR Kullanım Alanları

  • Şikayeti olmayan, ancak kanser riski ve endişesi olan ve bu konuda rutin taramalarını yaptıran kişilere tamamlayıcı ileri bir check-up modeli olarak sunulur.
  • Onkolojik hastalarda hastalığın tanısı, yaygınlığının gösterilmesi ve tedavi yanıtının değerlendirilmesinde kullanılır.
  • Diz, omuz gibi eklemlerin değerlendirilmesinde, meme ve prostat görüntülemede, boyun, sırt ve bel fıtıklarının değerlendirilmesinde özel çekimler gerektiği için tanı için tüm vücut MR kullanılmaz.
  • Kanser taraması için tasarlanmış bir yöntem olan Tüm Vücut MR’ın standart çekimleri vasküler (damar) tarama programlarını içermez.
  • Anevrizma denen beyin damarlarındaki balonlaşmanın yüksek kanama riski ve sıklığı nedeni ile talep eden hastalarda, 5 dakika süreli program ile kontrast madde vermeden Kranial MR Anjiografi incelemesi yapılabilir.
  • Kalp damarlarında hastalık riski ve endişesi olan hastaların ise Koroner BT Anjiyografi ile check up yaptırması önerilir.
MATRİX RADYOLOJİ
Sizden Gelenler
Tümünü Göster
Hakkımızda Hakkımızdaİletişim İletişim Whatsapp
HakkımızdaMatrix RadyolojiGörüntüleme Merkezi Ankara
+90312 286 00 19
+90501 325 90 85
Web sitemizin kalitesini artırmak ve istatistikler oluşturmak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Devam etmeniz halinde çerez kullanımına izin verdiğinizi kabul edeceğiz.